Mantinguem viu el record

“Mantinguem viu el record, que les noves generacions cometran errors.
Ocupem-nos nosaltres de que aquestos, almenys, no siguen els nostres”

Què és Amistat Cívica

El dia 1 d’octubre de 2022 La Casa de Joventut La Maranya va tancar el seu local a la plaça dels Dolors de Benicàssim. Han sigut 10 anys a la plaça portant endavant el mateix projecte que desenvolupaven les diferents associacions del poble els darrers anys.

Una línia invisible ha mantingut units els diferents projectes associatius amb gent jove al municipi: El Casal Jove del poble: no el local, no l’espai físic, ni tan sols el nom o la idea. Ha sigut la manera en que s’ha treballat amb joves a Benicàssim els últims 30 anys el que ha possibilitat que molta de la gent jove del poble haja viscut experiències associatives, però sobretot educatives, i que les han convertit en grans ciutadanes.

Una línia invisible, també, ha mantingut unides a totes estes persones que entre elles no es coneixen, però mantenen una subconscient amistat cívica. Molta gent diversa ha crescut i a prosperat, amb camins divergents, sense tindre la menor idea de que centenars de persones com ella feien el mateix Recorregut Cívic.

En aquesta revista digital, que en un futur esdevindrà publicació local, reconeixeràs a totes eixes persones.

Et reconeixeràs a tu.

Reconeixeràs el fil invisible.

I sabràs per fi, que no camines sol o sola. El món no es canvia en soledat, ni en una sola generació. Són èpoques diferents, i problemàtiques i contextos diferents, però un mateix camí que es va començar a recòrrer fa molt de temps.

Per una societat que conte amb les persones adolescents i joves. Què les pose al centre, que les protegisca, que invertisca en elles sense paternalismes, ofertes de consum ni adultcentrismes. Què les hi cedisca definitivament el protagonisme a la vida pública, política, cívica, econòmica i social.

La joventut vol participar, decidint el que vol fer però sobretot ORGANITZANT-HO ELLES I ELLS MATEIXOS.

Qui som

La ultima generació d’associacions de gent jove i prestadores de serveis a la joventut, ha fet possible aquest projecte. Aquestes entitats promotores són:

  • Associació de Cases de Joventut de la província de Castelló (ACJCS)
  • Federació Valenciana de Cases de Joventut
  • Federació d’Associacions d’Estudiants – FADES
  • Associació d’Esplais de Castelló – Esplai Cataflai de Benicàssim

A %d bloguers els agrada això: