La trajectòria històrica del projecte

“Mantinguem viu el record,

que les noves generacions cometran errors.

Ocupem-nos nosaltres de que aquestos,

almenys,

no siguen els nostres”

El dia 1 d’octubre de 2022 La Casa de Joventut La Maranya va tancar el seu local a la plaça dels Dolors de Benicàssim. Durant 10 anys va desenvolupar un projecte educatiu a la plaça dels Dolors. El mateix projecte que desenvolupaven les diferents associacions del poble els darrers anys, de treball amb adolescents.

Una línia invisible ha mantingut units els diferents projectes associatius amb gent jove a Castelló: El Casal Jove dels pobles: no el local, no l’espai físic, ni tan sols el nom o la idea. Ha sigut la manera en que s’ha treballat amb joves ací els últims 30 anys el que ha possibilitat que molta de la gent jove del poble haja viscut experiències associatives, però sobretot educatives, i que les han convertit en grans ciutadanes.

A Almassora.

A Benicàssim.

A Betxí.

A les Alqueries.

A Castelló de la Plana.

Una línia invisible, també, ha mantingut unides a totes estes persones que entre elles no es coneixen, però mantenen una subconscient amistat cívica. Molta gent diversa ha crescut i a prosperat, amb camins divergents, sense tindre la menor idea de que centenars de persones com ella feien el mateix Recorregut Cívic.

En l’Espai Associatiu La Maranya…

Et reconeixeràs a tu.

Reconeixeràs el fil invisible.

Sabràs que no camines sol o sola. El món no es canvia en soledat, ni en una sola generació. Són èpoques diferents, i problemàtiques i contextos diferents, però un mateix camí que es va començar a recòrrer fa molt de temps.

La societat que volem

conta amb les persones adolescents i joves.

Les posa al centre, les protegeix,

inverteix en elles sense paternalismes,

ni ofertes de consum,

ni adultcentrismes.

Volem que se’ls cedisca

definitivament

el protagonisme a la vida pública,

política,

cívica,

econòmica i social.

La joventut vol participar, decidint el que vol fer

però sobretot

ORGANITZANT-HO ELLES I ELLS MATEIXOS.

×